Overheerlijke snacks

Patat, gebakken in de beste olie, zorgt ervoor dat het heerlijk goudbruin en knapperig is. Samen met een hamburger de perfecte maaltijd.

Kijk op onze menukaart

 

5

 
 

Opknappers

Ook voor de lekkere trek kunt u terecht bij Frits Snacks. Zet uw fiets weg en kom lekker zitten. IJs, milkshakes, frisdrank of een kopje koffie.

Kijk op onze IJskaart

 

4

1 2

Locatie

Mail ons

Geschiedenis

Frits Snacks gelegen in het dorp Formerum, aan de bosrand, naast gezinscamping Nieuw Formerum, richting het strand. 
Al meer dan 60 jaar kan men op deze plek aan lekkere versnaperingen komen. 

Begin jaren 50 kwam de heer Henk van de Veen (Okkie) op het idee op een kiosk te beginnen aan de rand van de badweg, op een stukje agrarische grond. In die tijd werkt Henk in de melk fabriek van Terschelling, waar tevens ijs werd gemaakt. Op deze manier kon hij de verkoop van ijs en snacks combineren. Henk van de Veen is tevens de oprichter van de Rustende Jager, een goed lopend eetcafe in het centrum van Formerum. Sinds de overstap naar de Rustende Jager en de verkoop van de kiosk, zijn er meerdere eigenaren de revu gepasseerd. Hierdoor veranderde de kiosk van een klein houten hokje naar een caravan en uiteindelijk naar een mooi cafetaria. 

Door de jaren heen groeide het toerisme op Terschelling. De naam Frits Snacks is ontstaan in de jaren 90. Piet huisman, in de jaren 90 eigenaar van de Rustende Jager en eigenaar van de snack kiosk (destijd met de naam "Petros Cantina"), verkocht de kiosk in 1990 aan Hans Prell. De naam Frits is afgeleid van een spitsmuis-achtig beestje. De muis en tevens het logo moest over komen als een soort M van Mc Donalds. Een herkenning en in de loop der jaren zelf een begrip op Terschelling. Frits is een samenvoegsel van Frites en Snacks. Zo is in 1990 de naam en het logo Frits Snacks ontstaan. 

Snackbar-Terschelling-Frits-Snacks-pluus2 Fristsnacks

In 1995 heeft Christian Prell, jongste broer van Hans Prell, de kiosk overgenomen. De familie Prell is een ervaren horeca familie op Terschelling. De naam en het logo werden overgenomen en zo veranderde de naam Christian in Frits. In 2002 werd de kiosk verbouwd tot een vast gebouw. In de voorgaande jaren rustte er een seizoensvergunning op de kiosk, wat in hield dat na de zomer periode het gebouw werd afgebroken en in het voorjaar weer werd opgebouwd. In 2002 kreeg de grond een vaste bestemming, wat in hield dat de kiosk mocht blijven staan met enige aanpassingen. Tot de dag van vandaag is Christian Prell nog steeds eigenaar van de kiosk.

Door de jaren heen is Frits uitgegroeid tot een veel bezochte en geliefde cafetaria en zelfs een begrip als het om snacken gaat. 

Uw vakantie vriend,

Frits

 

 

Merken

Angelo`s Softijs

Aviko

Van Dobben

Coca Cola

Fanta

 

Openingstijden

Frits Snacks is in het hoogseizoen geopend van 12:00 uur tot 21:00 uur.

Adresgegevens

Formerum 13a
8894 KA
Terschelling Formerum
 
telefoonlogo : 0562-448258
 mobiellogo  : 0654394691